Χρ. Φώλιας: Λίγα λόγια, πολλή δουλειά

Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2008 15:54
UPD:16:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Με «πολλή δουλειά και λίγα λόγια» η κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με την ακρίβεια στην αγορά, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξη Χρήστος Φώλιας, εγκαινιάζοντας το πρωί στη Θεσσαλονίκη το περίπτερο του υπουργείου στην 73η Διεθνή Έκθεση.

Ο κ. Φώλιας επεσήμανε ότι τα περισσότερα από τα 41 μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση έχουν τεθεί ήδη σε εφαρμογή, ενώ παράλληλα έχει ενισχυθεί το θεσμικό πλαίσιο διενέργειας αγορανομικών ελέγχων.

Χρ. Φώλιας: Λίγα λόγια, πολλή δουλειά

Aκούστε τις δηλώσεις του κ. Φώλια

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι άμεσα πρόκειται να συγκροτηθεί η Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς, ενώ αναμορφώνεται ριζικά η Επιτροπή Ανταγωνισμού με «στόχο να ασκήσει αποτελεσματικά το ρόλο της».

Ο κ. Φώλιας υπογράμμισε ότι το 2008 ήταν μία χρονιά κατά την οποία έγιναν σημαντικά βήματα για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στη χώρα, παράλληλα με την δρομολόγηση τριών «μείζονος σημασίας εξελίξεων στον τομέα των ενεργειακών διασυνδέσεων», δηλαδή τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, τη λειτουργία ελληνοτουρκικού αγωγού φυσικού αερίου και την κατασκευή και την προώθηση εκμετάλλευσης του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα