Εντεκα νέες εκθέσεις στην ερχόμενη πενταετία από τη HELEXPO

Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2008 16:14
UPD:20:08

Η 73η ΔΕΘ, τόνισε ο πρόεδρος της HELEXPO A.E., κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, υποδέχεται φέτος τους επισκέπτες της με 975 εκθέτες από 39 χώρες ανά την υφήλιο, έναντι 956 από 26 χώρες πέρυσι, αποδεικνύοντας στην πράξη την ικανότητά της να παραμένει διεθνής «φάρος» εμπορίου και προόδου σε εποχές δύσκολες για τη διεθνή οικονομία.

Ο κ. Θωμόπουλος ανακοίνωσε παράλληλα τη διοργάνωση τουλάχιστον δύο νέων κλαδικών Εκθέσεων για το 2009 και συνολικά 11 νέων Εκθέσεων μέσα στην ερχόμενη πενταετία.

Την τριετία 2006-2008 έχουν ήδη προστεθεί στο εκθεσιακό ημερολόγιο της HELEXPO 11 νέες κλαδικές διοργανώσεις (3 νέες εκθέσεις το 2006, 5 νέες εκθέσεις το 2007, 3 νέες εκθέσεις το 2008), που ανεβάζουν το μέσο όρο των εκθέσεων που διοργανώνει η HELEXPO σε 24 από 13 το 2004, κάποιες από τις οποίες φθάνουν και ξεπερνούν σε μέγεθος την ίδια τη ΔΕΘ.

Ο κ. Θωμόπουλος παρουσίασε, επίσης, τα σχέδια της εταιρείας για περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων της πανελλαδικά:

- Στην αγορά της Αθήνας, εκτός από το υπάρχον Εκθεσιακό-Συνεδριακό Κέντρο «HELEXPO PALACE» στο Μαρούσι, η HELEXPO σχεδιάζει τη δημιουργία Εκθεσιακού Κέντρου ελαφριάς κατασκευής σε έκταση που έχει μισθωθεί από το ΟΑΚΑ. Η HELEXPO έχει προεπιλεγεί, επίσης, κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση του πρώην Ολυμπιακού Ακινήτου «Sports Pavillion», μετά τη μετασκευή του σε Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο και αναμένεται η έναρξη της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού.

- Το 2009 περνά σε φάση υλοποίησης η συμφωνία της HELEXPO με την ΠΕΛ (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας) για τη συνδιοργάνωση τεσσάρων Εκθέσεων στο Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της HELEXPO A.E., κ. Θωμόπουλος, επεσήμανε την ανάγκη στήριξης από πλευράς της πολιτείας, με τις κατάλληλες εκθεσιακές και συνεδριακές υποδομές, της προοπτικής ανάπτυξης της ελληνικής εκθεσιακής και συνεδριακής αγοράς και την ανάγκη υιοθέτησης και εφαρμογής μιας εθνικής εκθεσιακής και συνεδριακής πολιτικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα