Χρ. Φώλιας: Δεν θα αφήσουμε το έλλειμμα να υπερβεί το 3%

Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2008 13:51
UPD:14:02
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει το έλλειμμα να ξεπεράσει το 3% του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ), επισήμανε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), στο πλαίσιο της λειτουργίας της 73ης Διεθνούς Έκθεσης ΔΕΘ.

«Αυτά που καταφέραμε, με αγώνα ιδρώτα, μαζί και μας ανέδειξαν ως τους πιο συνεπείς και πιο αποτελεσματικούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα τινάξουμε στον αέρα», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις.

Όπως είπε ο κ. Φώλιας, η ημερήσια επιβάρυνση, που θα υποστούν οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αντιστοιχεί με την αξία ενός πακέτου τσιγάρων ή ενός καφέ και αναρωτήθηκε αν πράγματι το κόστος αυτό είναι δυσβάστακτο.

«Τα μέτρα δεν είναι για πάντα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Σε καμία χώρα του κόσμου τα φορολογικά μέτρα που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις δεν είναι ευχάριστα. Στις έκτακτες ανάγκες εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα».

AΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα