Ανοδικά κινείται το αργό

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008 07:36

ΑΝΟΔΙΚΑ από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε μηνών κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη καθώς η προσέγγιση του τυφώνα «Ike» στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού καθυστέρησε την επανέναρξη της παραγωγής.

Η Royal Dutch Shell Plc εκκένωσε τις εγκαταστάσεις της και κράτησε το προσωπικό στην ξηρά όπου είχε μεταφερθεί τον περασμένο μήνα εξ αιτίας του τυφώνα «Gustav». Οι τιμές κινήθηκαν επίσης ανοδικά με την ανάληψη του ελέγχου των Fannie Mae και Freddie Mac, από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο έως 2,72 δολ., ποσοστό 2,6%, φθάνοντας στα 108,95 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 11:27 π.μ. στη Σιγκαπούρη, η τιμή του διαπραγματεύθηκε στα 108,77 δολ. το βαρέλι.

Στις 5 Σεπτεμβρίου τα συμβόλαια του πετρελαίου υποχώρησαν 1,33 δολ., ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 106,23 δολ., τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 4 Απριλίου, σημειώνοντας απώλειες για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Την περασμένη εβδομάδα το πετρέλαιο υποχώρησε 8% καθώς ο τυφώνας «Gustav» πέρασε στα δυτικά της Ν. Ορλεάνης με μικρότερη των προβλέψεων ισχύ και το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ περιορίζοντας την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής που πωλούνται σε δολάρια.

Το μπρεντ για παράδοση Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο έως 2,57 δολ., ποσοστό 2,5%, φθάνοντας στα 106,66 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Στις 11:24 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 106,61 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαιά του υποχώρησαν 2,1% στις 5 Σεπτεμβρίου, φθάνοντας στα 104,09 δολ. και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 3 Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα