Σημαντική άνοδος των τιμών πετρελαίου

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008 10:53

¶νοδο σχεδόν δύο δολαρίων σημειώνουν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», ανακάμπτοντας από τα χαμηλά πέντε μηνών, εν μέσω ανησυχιών ότι ο τυφώνας «Ike» θα πλήξει τον Κόλπο του Μεξικού.

Στην αύξηση των τιμών συμβάλει και η διάσωση των προβληματικών εταιρειών χρηματοδότησης ενυπόθηκου χρέους Fannie Mae και Freddie Mac από την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία επηρέασε θετικά τις προβλέψεις για την οικονομία.

Σημειώνεται ότι οι αγορές αναμένουν την απόφαση που θα λάβει αύριο ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) σχετικά με τα επίπεδα της παραγωγής του. Όπως εκτιμά η πλειονότητα των αναλυτών, οι υπουργοί των κρατών – μελών του ΟΠΕΚ θα διατηρήσουν αμετάβλητα τα ανώτερα επίπεδα της παραγωγής τους.

Στις 9.55’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου ενισχυόταν κατά 1,75 δολάρια στα 107,98 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα, είχαν εκτιναχθεί έως και 2,89 δολάρια.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 105,48 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένη κατά 1,39 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ο τυφώνας «Ike», ο οποίος υποβαθμίστηκε χθες στην Κατηγορία 3, αναμένεται να ενισχυθεί εκ νέου καθώς θα εισέρχεται στον Κόλπο του Μεξικού και να αναβαθμιστεί και πάλι στην Κατηγορία 4.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα