Έκκληση Αλμούνια προς Ε.Ε. για μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 14:09

Έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει έκτακτα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί μια παρατεταμένη οικονομική επιβράδυνση και να ενισχυθεί η ανάπτυξη, απηύθυνε ο ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη.

Όπως επισήμανε ο Αλμούνια, σύμφωνα με τις ενδιάμεσες οικονομικές προβλέψεις, που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την Τετάρτη, οι προοπτικές για την ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους δεν είναι καλές, παρόλο που ο πληθωρισμός έχει πιθανότητα ολοκληρώσει την ανοδική του πορεία.

«Πρέπει να λάβουμε μέτρα που θα φέρουν τις οικονομίες μας πίσω σε ένα μονοπάτι ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο ευρωπαίος Επίτροπος.

Αναφερόμενος στον χρηματοοικονομικό κλάδο, ο Αλμούνια τόνισε ότι η πιστωτική κρίση θα συνεχίσει να τον επηρεάζει, με τις τράπεζες να έχουν ήδη ανακοινώσει ζημίες και διαγραφές υψηλότερες των 500 δισ. δολαρίων. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξουν και άλλες», σημείωσε ο Αλμούνια, σημειώνοντας πάντως ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος όσον αφορά στη βελτίωση της διαφάνειας στις χρηματαγορές, αλλά θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα