Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι εταιρείες υλικών και οι ναυτιλιακές εταιρείες, μετά την υποχώρηση της τιμής των μετάλλων και των ναύλων εμπορευμάτων εν μέσω ανησυχιών ότι η συρρίκνωση της παγκόσμιας ανάπτυξης θα μειώσει τη ζήτηση για πρώτες ύλες.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,7% φθάνοντας στις 117,88 μονάδες στις 11:37 π.μ. στο Τόκυο διευρύνοντας τις απώλειες του 2,2% χθες. Οι μετοχές των εταιρειών με υλικά και βιομηχανικά προϊόντα αποτέλεσαν πλέον του ημίσεως των απωλειών του περιφερειακού δείκτη. Μέσα στο έτος ο δείκτης έχει υποχωρήσει 25%, καθώς οι τράπεζες παγκοσμίως εμφάνισαν ζημίες πλέον των 500 δισ. δολ. από τις πιστώσεις.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 1,1% φθάνοντας στις 12.269,54 μονάδες. Στην Κίνα ο CSI 300 αναρριχήθηκε 1,9%, περιορίζοντας τις απώλειες που σημείωνε νωρίτερα, μετά τη μείωση του πληθωρισμού στην Κίνα τον μήνα που πέρασε, στα χαμηλότερα επίπεδα σε ένα έτος. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ασιατικές αγορές, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν.

Απώλειες σημείωσαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ με τον Standard & Poor's 500 Index να υποχωρεί 3,4%, τα μέγιστα από τον Φεβρουάριο του 2007. Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας ο δείκτης σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε ένα μήνα μετά την ανάληψη του ελέγχου των Fannie Mae και Freddie Mac από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), συμπεριλαμβανομένου του ψευδαργύρου, απώλεσε 2% φθάνοντας χθες στις 3.272,8 μονάδες και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 27 Ιουνίου του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα