Ζημίες 3,9 δισ. δολ. για τη Lehman Brothers στο γ’ τρίμηνο

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008 14:46
UPD:15:39

Ζημίες ύψους 3,9 δισ. δολαρίων, ή 5,62 δολαρίων ανά μετοχή, ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers.

Η εταιρεία αποκάλυψε πως σκοπεύει να μειώσει το ετήσιο μέρισμά της κατά 93%, σε πέντε σεντς ανά μετοχή από 68 σεντς ανά μετοχή που ήταν πέρυσι, και να προχωρήσει σε απόσχιση των παγίων της στον κλάδο του real estate. Ακόμη, ανακοίνωσε πως θα πουλήσει πλειοψηφικό μερίδιο στη μονάδα διαχείρισης επενδύσεων.

Οι ανωτέρω κινήσεις εντάσσονται στις δραματικές προσπάθειες που καταβάλει η τέταρτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή των ΗΠΑ να μειώσει την έκθεσή της σε εμπορικό ενεργητικό real estate και στην στεγαστική αγορά και να αντλήσει νέα κεφάλαια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ρίτσαρντ Φουλντ δήλωσε σήμερα πως τα ανακοινωθέντα σχέδια «φανερώνουν την αποφασιστικότητά μας να επανατοποθετήσουμε με ουσιαστικό τρόπο την Lehman Brothers», μεταξύ άλλων, μειώνοντας δραματικά τον κίνδυνο στον ισολογισμό και επαναφέροντας την εταιρεία σε κερδοφόρο τροχιά.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης για τα μεγέθη τρίτου τριμήνου αλλά και του σχεδίου αναδιάρθρωσης, η μετοχή της Lehman υποχωρούσε κατά 6% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα πλήρη αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο στις 18 Σεπτεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα