Σε κλοιό πιέσεων ο διευθύνων σύμβουλος της Lehman

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2008 10:03
UPD:10:51

Έντονες πιέσεις δέχεται ο διευθύνων σύμβουλος της Lehman Brothers – και μακροβιότερος στην Wall Street –Ρίτσαρντ Φουλντ, να επιτύχει συμφωνία για άντληση νέων κεφαλαίων και πώληση ενυπόθηκων παγίων, μετά τη χθεσινή «βύθιση» της μετοχής της εταιρείας.

Η τέταρτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή στις ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση αργά χθες, στην οποία αναφέρει ότι θα δημοσιοποιήσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο σήμερα, γύρω στις 14.30’ ώρα Ελλάδος, μια εβδομάδα νωρίτερα απ’ ό,τι είχε αρχικά προγραμματίσει.

Η επενδυτική τράπεζα, η οποία έχει απολέσει φέτος το 88% της χρηματιστηριακής της αξίας, αναφέρει ακόμη ότι σκοπεύει να ανακοινώσει «βασικές στρατηγικές πρωτοβουλίες». Οι μετοχές της υποχώρησαν την Τρίτη κατά 45%, μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών με την Korea Development Bank, για πιθανή επένδυση της κορεάτικης τράπεζας στη Lehman.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg, πέραν της KDB, η οποία ανακοίνωσε πως δεν ήρθε σε συμφωνία με τη Lehman, η αμερικανική τράπεζα είχε συνομιλίες και με άλλες εταιρείες κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Δημοσίευμα του Yonhap ανέφερε ότι η Korea Development συζητούσε την εξαγορά ποσοστού άνω του 25% στη Lehman έναντι περίπου έξι δισ. δολαρίων.

Η Lehman φέρεται επίσης να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου Kohlberg Kravis Roberts & Co. και Carlyle Group για πώληση μονάδων asset-management, συμπεριλαμβανομένης και της διαχειρίστριας κεφαλαίων Neuberger Berman.

Σύμφωνα, άλλωστε, με δημοσίευμα στο website της Wall Street Journal, η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με την BlackRock, σχετικά με την πώληση παγίων real estate στη Βρετανία. Επιπλέον, αναμένεται, σύμφωνα πάντα με την WSJ, να ανακοινώσει σήμερα ξεχωριστό σχέδιο για την απόσχιση ενεργητικού real estate και μεταφορά του σε νέα εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα