Νέα σημαντική πτώση στο Χ.Α.

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2008 17:47
UPD:18:09

Μεγάλες απώλειες κατέγραψε και σήμερα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι πιέσεις ενισχύθηκαν ύστερα από την ανακοίνωση αποθαρρυντικών οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ, γεγονός το οποίο επιδείνωσε το επενδυτικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

«Χθες και σήμερα χάθηκαν όλα σχεδόν τα κέρδη της Δευτέρας. Η αβεβαιότητα για τον νέο φόρο υπεραξίας και τα αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία που απειλούν την χώρα με νέα επιτήρηση και με υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας επιβαρύνουν το κλίμα», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε ανωνυμία.

«Μέσα σε αυτό το περιβάλλον και ελλείψει εγχώριων καταλυτών, η ελληνική αγορά ακολουθεί την τάση που διαμορφώνεται στις ξένες αγορές», πρόσθεσε.

Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 3.131,60 μονάδες, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της ημέρας, σημειώνοντας πτώση κατά 2,55%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 255,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 14,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 38 ενισχύθηκαν, 198 υποχώρησαν και 46 παρέμειναν αμετάβλητες.

Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες έκλεισαν στο «κόκκινο», με εξαίρεση τον ασφαλιστικό, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,47%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι δείκτες: τεχνολογίας κατά 6,76%, τραπεζών κατά 4,23%, υγείας κατά 3,20% και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 2,29%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα