«Αγροτική Επιχειρηματικότητα: Ελληνικά Προϊόντα και Τεχνολογίες Αιχμής»

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008 19:31

Το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργανώνει την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου νέα ημερίδα με θέμα: «Αγροτική Επιχειρηματικότητα: Ελληνικά Προϊόντα και Τεχνολογίες Αιχμής» στο αμφιθέατρο «Γ. Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών, Ακαδημίας 1.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η καταγραφή των καινοτόμων ελληνικών ιδεών και προϊόντων, η διεύρυνση των δυνατοτήτων, τόσο συνεργασιών όσο και χρηματοδότησης, η προβολή και αξιοποίησή τους, καθώς και η παρακίνηση και κινητοποίηση των αρμοδίων. Στη συνέχεια αυτά τα σύγχρονα και ανταγωνιστικά προϊόντα θα προβληθούν διεθνώς μέσω των δράσεων της οικονομικής διπλωματίας μας.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα αναπτυχθούν τρεις θεματικές ενότητες:

• Αγροτική Επιχειρηματικότητα - Παρουσίαση θεσμικού πλαισίου

• Επιχειρηματικές Προτάσεις, Προϊόντα & Τεχνολογίες Αιχμής –

Επιτυχημένα Παραδείγματα και Πρακτικές

• Προτάσεις Αξιοποίησης - Δυνατότητες Χρηματοδότησης

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι εταιρειών φυτικής και ζωικής παραγωγής και μεταποίησης, αγροτουρισμού, καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, κρατικοί φορείς και εκπρόσωποι τραπεζών.

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας θα κηρύξει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας, ενώ χαιρετισμό αναμένεται να απευθύνουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κ. Γιώργος Σαλαγκούδης.

Επίτιμοι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης είναι ο κ. Α. Σαρρής- Διευθυντής Εμπορίου και Αγοράς του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και η κα. Χ. Μινώτου-Πρόεδρος του Μεσογειακού Τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οργανώσεων για τη Βιολογική Γεωργία (IFOAM).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα