AIG: Υποβάθμιση αξιολογήσεων από S&P, Moody’s

«Στον αέρα» η αναζήτηση κεφαλαίων
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 09:10
UPD:09:11
Reuters/ΑΝDREW WINNING

Σε υποβάθμιση των αξιολογήσεών τους για την πιστοληπτική ικανότητα της American International Group προέβησαν οι Standard & Poor’s και Moody’s Investors Service, απειλώντας τις προσπάθειες της εταιρείας να αντλήσει νέα κεφάλαια προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητά της.

Πηγές προσκείμενες στο θέμα είχαν αποκαλύψει χθες στο Bloomberg πως η μεγαλύτερη ασφαλίστρια των Ηνωμένων Πολιτειών αναζητά κεφάλαια 70 δισ. με 75 δισ. δολαρίων, μέσω δανείων τα οποία θα αναλάβει η Goldman Sachs και η JPMorgan Chase & Co.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AIG Ρόμπερτ Γουίλουμσταντ επεδίωκε να αυξήσει το κεφάλαιο της εταιρείας σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις ανωτέρω υποβαθμίσεις. Οι μετοχές της «βυθίστηκαν» χθες στη Νέα Υόρκη κατά 61%, περιορίζοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 12,8 δισ. δολάρια.

Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Wall Street συναντήθηκαν και χθες, για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, στη Φέντεραλ Ριζέρβ της Νέας Υόρκης, αυτή τη φορά για να συζητήσουν το θέμα της AIG, η οποία έχει πουλήσει προστασία για πάγια σταθερού εισοδήματος τραπεζών ή άλλων εταιρειών, συνολικού ύψους 441 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα