HP: Προς περικοπές 24.600 θέσεων εργασίας

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 11:47
UPD:11:52

Το 7,5% του εργατικού δυναμικού της – το οποίο αναλογεί σε 24.600 θέσεις εργασίας – σχεδιάζει να απολύσει η Hewlett-Packard, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει πόρους, μετά την πρόσφατη εξαγορά της Electronic Data Systems.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα, οι περικοπές θα πραγματοποιηθούν εντός των επόμενων τριών ετών, ενώ περίπου το 50% αυτών θα αφορά στις μονάδες της στις ΗΠΑ.

Η απόκτηση της EDS, έναντι 13,2 δισ. δολαρίων, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, ανέδειξε την HP στη δεύτερη μεγαλύτερη πάροχο τεχνολογικών υπηρεσιών στον κόσμο, από πέμπτη που ήταν προηγουμένως. Η συμφωνία ενισχύει τις δραστηριότητες της εταιρείας στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, δύο από τις ισχυρότερες αγορές για την EDS.

Η HP ανακοίνωσε ότι θα επιβαρυνθεί με έκτακτες χρεώσεις 1,7 δισ. δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, το οποίο λήγει τον Οκτώβριο. Οι πόροι που θα εξοικονομηθούν σε ετήσια βάση υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στα 1,8 δισ. δολάρια, μόλις ολοκληρωθεί το τριετές πρόγραμμα περιορισμού δαπανών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα