Επιφυλακτικός ο Γιούνκερ για τις διασώσεις εταιρειών στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008 14:42

Η Ευρώπη δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεται, καθώς το χρηματοπιστωτικό της σύστημα παραμένει «σταθερό», παρά τα «κύματα-σοκ» που δέχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, επισήμανε σήμερα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και προεδρεύων του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίου, ο κ. Γιούνκερ προέβλεψε ότι η διάσωση της AIG από την αμερικανική κυβέρνηση θα έχει αβέβαιο αντίκτυπο στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δεν θεωρώ ότι όσα διαδραματίζονται σήμερα θα βοηθήσουν τη γενική κατάσταση όσον αφορά στην ανάπτυξη», σημείωσε.

Όπως τόνισε, πάντως, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, αν και η κρίση δεν έχει τερματιστεί, «δεν χρειάζεται πανικός» στην Ευρώπη, καθώς τα οικονομικά της κέντρα είναι «σταθερά».

Αναφερόμενος στην απόφαση της Φέντεραλ Ριζέρβ να διασώσει την AIG, ο Γιούνκερ δήλωσε «έκπληκτος» και «εντυπωσιασμένος» από τη διάθεση της αμερικανικής κυβέρνησης να εμπλακεί στην οικονομία, έπειτα από πολλά χρόνια αποστασιοποίησης.

«Η Βρετανία και οι ΗΠΑ μας λέγανε ότι το κράτος θα πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικό όταν πρόκειται για κυβερνητική δράση», επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup, εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο θα βοηθήσουν τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν στις ΗΠΑ στην αποφυγή της ύφεσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα