Νευρικότητα στο Χ.Α.

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008 17:50

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α., ωστόσο τα αρχικά του κέρδη περιορίστηκαν αισθητά προς το τέλος της συνεδρίασης ύστερα από το «γύρισμα» των διεθνών αγορών σε αρνητικό έδαφος.

«Η αγορά ήταν και σήμερα νευρική, παρουσιάζοντας μεγάλες διακυμάνσεις λόγω της συνεχιζόμενης πιστωτικής κρίσης και της συνεπακόλουθης έλλειψης εμπιστοσύνης μεταξύ των τραπεζών που οδήγησε τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά στο υψηλότερο σημείο από το 1954», δήλωσε στο Reuters ο κ. Βασίλης Βλασταράκης, επικεφαλής ανάλυσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

«Η άνοδος των επιτοκίων σημαίνει υποβιβασμένες μετοχικές αξίες. Η νευρικότητα θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την AIG και τα απομεινάρια της Lehman», πρόσθεσε.

O γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.957,92 μονάδες αυξημένος κατά 0,83%. Ενδοσυνεδριακά ανήλθε μέχρι τις 3.027,05 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 272 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 12 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Οι τιμές 132 μετοχών ενισχύθηκαν, 84 σημείωσαν πτώση και 59 παρέμειναν σταθερές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα