«Βουτιά» πάνω από 2% στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008 19:18

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2005 έκλεισαν σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων παρά την άνοδο που κατέγραφαν κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης.

Η κατακόρυφη άνοδος των επιτοκίων στην διατραπεζική αγορά, που ενίσχυσε τους φόβους για έλλειψη ρευστότητας στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ και οι ανησυχίες σχετικά με το ποιο θα είναι το επόμενο θύμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης πυροδότησαν εκτεταμένες ρευστοποιήσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε κατά 2,1% και διαμορφώθηκε στις 1.068,48 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών και πλέον ετών.

Από την αρχή της εβδομάδας ο παραπάνω δείκτης καταγράφει συνολικές απώλειες πάνω από 8%, ενώ οδεύει προς τη χειρότερη εβδομάδα σε διάστημα μεγαλύτερο των έξι ετών.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές. Η HBOS σημείωσε «βουτιά» 19%, ενώ η Royal Bank of Scotland και η UBS υποχώρησαν κατά 10,4% και 5,7% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα