Διεθνής διάκριση για την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008 11:48

Με διεθνή διάκριση επισφράγισε η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής (ΕΠΑ Αττικής) την παρουσία της στο 28ο Διεθνές Ετήσιο Συνέδριο Χρηστών της ESRI (Environmental Systems Research Institute, Inc.), που πραγματοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου 2008, στο San Diego της Καλιφόρνια. Η ΕΠΑ Αττικής βραβεύτηκε με το SAG Award (Special Achievement in GIS) για την ολοκληρωμένη εφαρμογή και χρήση της τεχνολογίας των Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών - GIS (Geographic Information Systems).

Η ΕΠΑ Αττικής, πρωτοπόρος στη χρήση αποτελεσματικών τεχνολογιών, έχει υιοθετήσει τη χρήση του GIS ήδη από το 2001 (από το 2006 χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ArcGIS της ESRI) για τον προσδιορισμό, τη διαχείριση, την ανάλυση και την αποτύπωση των τεχνικών και εμπορικών πληροφοριών της εταιρείας σε μία κοινή γεωγραφική βάση. Ουσιαστικά, χρησιμοποιεί το GIS σε συνδυασμό και με τη γνωστή εφαρμογή Google Εarth για να εισάγει στη βάση δεδομένων της τα σχέδια των ήδη κατασκευασμένων δικτύων με την δυνατότητα παραγωγής χαρτών, τις νέες μελέτες δικτύων, τα στοιχεία των πελατών καθώς και των αιτήσεων ώστε να μπορεί να τα διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα. Επίσης, με την εφαρμογή AERION που έχει αναπτύξει, προσφέρει καλύτερη ενημέρωση στο κοινό, μέσω τηλεφώνου ή Διαδικτύου, για την πρόοδο των εργασιών στο δίκτυο καθώς και την δυνατότητα σύνδεσης τους με αυτό, ενώ μέσω των διαφόρων λογισμικών υποστηρίζει σημαντικά την διαχείριση της λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου.

Κατά την απονομή του βραβείου ο πρόεδρος της ESRI, Jack Dangermond τόνισε: «Μας εντυπωσιάζει πάντα η καινοτόμος προσπάθεια των χρηστών μας. Επιβραβεύουμε την ΕΠΑ Αττικής για τον μοναδικό τρόπο εφαρμογής της τεχνολογίας γεωχωρικών δεδομένων προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών της».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα