FTSE: Στις «ανεπτυγμένες αγορές» διατηρείται το Χ.Α.

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008 11:54
UPD:11:56

Υπό παρακολούθηση, για πιθανή υποβάθμισή του στην κατηγορία "advanced emerging" από "developed market" που είναι σήμερα, θα παραμείνει το ελληνικό χρηματιστήριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος FTSE.

Οι αλλαγές που απαιτούνται, σύμφωνα με τα κριτήρια Ποιότητας Αγορών του FTSE, δεν έχουν ακόμη υιοθετηθεί πλήρως από το ελληνικό χρηματιστήριο, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του διεθνούς οίκου, ο οποίος σημειώνει ότι «ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα θα παραμείνει ως Developed Market αλλά θα συνεχίζει να είναι υπό παρακολούθηση και θα αξιολογηθεί εκ νέου το Σεπτέμβριο του 2009».

Αναφερόμενος στην απόφαση του οίκου για την αξιολόγηση της ελληνικής αγοράς, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρος Καπράλος δήλωσε: «Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για τις χρηματιστηριακές αγορές σε διεθνές επίπεδο, η σημερινή ανακοίνωση του Οίκου FTSE ότι η αγορά μας παραμένει στις αναπτυγμένες αγορές, αποτελεί μια ευχάριστη νότα».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Χ.Α., «η συγκεκριμένη απόφαση δεν ήρθε τυχαία, αλλά προέκυψε μετά από σκληρή δουλειά που έχει γίνει από το ελληνικό Χρηματιστήριο σε συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς, προκειμένου να πληρούμε τα κριτήρια που τίθενται από τον Οίκο FTSE».

«Οι ενέργειες αυτές αφορούν τόσο την υιοθέτηση της Οδηγίας MiFid, όσο και μια σειρά άλλων σχετικών πρωτοβουλιών που έχουμε λάβει», διευκρινίζει ο κ. Καπράλος στην ανακοίνωσή του.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα