Frigoglass: Koινοπραξία με την Unimagna στις Φιλιππίνες

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008 18:44

Τη δημιουργία κοινοπραξίας με την εταιρεία Unimagna Inc. στις Φιλιππίνες ανακοίνωσε η εταιρεία Frigoglass.

Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση, η εταιρεία Unimagna είναι κορυφαίος κατασκευαστής ψυγείων στις Φιλιππίνες, με σημαντική παρουσία στην τοπική αγορά από το 1988. Η εταιρεία που θα προκύψει από την κοινοπραξία θα ελέγχεται κατά 51% από την Frigoglass και κατά 49% από την Unimagna ενώ αναμένεται να συμβάλλει θετικά στα κέρδη της εταιρείας το 2010.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η επιχειρηματική αυτή κίνηση βασίστηκε στην στρατηγική εξάπλωσης της γεωγραφικής παρουσίας της εταιρείας σε περιοχές που παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης όπως οι Φιλιππίνες που ταυτόχρονα αντιπροσωπεύουν μια από τις πλέον σημαντικές αγορές σε επίπεδο όγκου πωλήσεων για την Coca-Cola. Επιπλέον, όπως σημειώνεται, ενισχύει την ήδη υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ της Frigoglass και της Unimagna και αναμένεται να καλύψει τη ζήτηση της τοπικής αγοράς για σύγχρονες λύσεις επαγγελματικής ψύξης.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass Πέτρος Διαμαντίδης ανέφερε: «Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί συνέχεια της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας, η οποία θέτει ως προτεραιότητα την τοποθέτησή μας σε αναπτυσσόμενες αγορές, όπου η έως τώρα παρουσία μας δεν είναι σημαντική και ακολουθεί τις πρόσφατες γεωγραφικές μας επεκτάσεις στην Κίνα και την Τουρκία».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα