Μπερλουσκόνι για Alitalia: Η κατάσταση είναι δραματική

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008 19:35

«Η κατάσταση είναι δραματική, βρισκόμαστε μπροστά στο βάραθρο» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την απόφαση των υπόψηφιων αγοραστών της Αlitalia να αποσύρουν την πρότασή τους.

Παράλληλα, επέρριψε την «κύρια ευθύνη της αποτυχίας» στα συνδικάτα των πιλότων και την κεντροαριστερή συνδικαλιστική οργάνωση Cgil.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν δεν υπάρξει νέα πρόταση αγοράς, σε χρόνο ρεκόρ, ο ιταλικός εθνικός αερομεταφορέας πρόκειται να κλείσει οριστικά, και να ισχύσει, για όλους τους υπαλλήλους, το ταμείο ανεργίας.

Μόνον τρεις, επί συνόλου εννέα συνδικαλιστικών οργανώσεων, είχαν δεχθεί το σχέδιο της κυβέρνησης και της Cai. Τα υπόλοιπα έξι συνδικάτα είχαν ζητήσει να συζητηθεί αντιπρόταση που είχαν παρουσιάσει, η οποία όμως δεν βρήκε σύμφωνη την εργοδoσία.

Πάντως πολλοί εργαζόμενοι της εταιρίας, που διαδηλώνουν στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο, μόλις ανακοινώθηκε η είδηση της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα δηλώνοντας στους δημοσιογράφους: «Καλύτερα να πάμε σπίτι μας, παρά να πέσουμε στα χέρια αυτών των ασυνείδητων αγοραστών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα