AIG Greece - Alico AIG Life: Διασφαλισμένοι όλοι οι πελάτες

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 11:03

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στη μητρική ΑΙG, οι εταιρίες του ομίλου στην Ελλάδα ALICO AIG Life και National Union / AIG Greece διαβεβαίωσαν όλους τους ασφαλισμένους τους και τους δικαιούχους αποζημιώσεων ότι είναι απολύτως διασφαλισμένοι με την πιστοποιημένη υπερκάλυψη των ασφαλιστικών αποθεμάτων που προβλέπει η ελληνική ασφαλιστική νομοθεσία.

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, τα αποθέματα αυτά είναι στρατηγικά τοποθετημένα σε επενδύσεις χαμηλού ρίσκου και σταθερής απόδοσης με έμφαση σε ομολογίες ελληνικού δημοσίου. Εξάλλου, όπως σημειώνεται, «τα υγιή οικονομικά στοιχεία και η παραδοσιακά θετική εικόνα των εταιρειών του Ομίλου συνεχίζουν, βελτιούμενα, να αποτυπώνονται και στα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2008, όπως αυτά κοινοποιήθηκαν στην αρμόδια αρχή (ΕΠΕΙΑ)».

Οι εταιρείες του Ομίλου στην Ελλάδα αναφέρουν ότι την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008 ανακοινώθηκε από την έδρα του AIG ότι η Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης αποφάσισε να ενισχύσει την εταιρεία με ένα διετές δάνειο 85 δισ.$. Ο κρατικός αυτός δανεισμός -σημειώνεται- αποτελεί μια έκφραση ουσιαστικής εμπιστοσύνης και εξασφαλίζει στον Όμιλο τον χρονικό ορίζοντα για τη διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων όσον αφορά στη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας του.

Στις προθέσεις του Ομίλου δεν περιλαμβάνεται η μείωση κεφαλαίων των θυγατρικών ασφαλιστικών εταιριών του, επισημαίνεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει:

«Οι εταιρείες Γενικών Ασφαλειών, Ζωής και Συνταξιοδοτικών Υπηρεσιών σε όλον τον κόσμο αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν τον βασικό και πλέον υγιή κορμό του Ομίλου και εξακολουθούν να εργάζονται απρόσκοπτα, διατηρώντας την κεφαλαιακή επάρκεια και τα ισχυρά αποθεματικά τους, ανταποκρινόμενες απόλυτα στις εκάστοτε και κατά τόπους εθνικές νομοθετικές ρυθμίσεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα