Κ. Καραμανλής: Παρενέργειες της κρίσης στις ΗΠΑ οι όποιες επιπτώσεις στην Ευρώπη

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008 16:04

«Στην Ευρώπη δεν έχουμε εξίσου έντονα φαινόμενα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι όποιες επιπτώσεις είναι ουσιαστικά παρενέργειες της κρίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου μετά τη συνάντηση που είχε με το Δανό ομόλογό του Φογκ Ρασμούνσεν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ακόμη πως στην Ευρώπη υπάρχουν κανόνες που μας παρέχουν τη δυνατότητα να έχουμε ένα καλύτερο ρυθμιστικό πλαίσιο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Επισήμανε δε πως «ήδη έχουμε αποφασίσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την ενίσχυση της διαφάνειας και τον καλύτερο συντονισμό στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, έτσι ώστε να αποφύγουμε - και να αποφεύγονται -προβλήματα αντίστοιχα με αυτά που δημιουργήθηκαν και υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της συνάντησής του με το Δανό ομόλογό του, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε την κοινή πρόθεση των δύο χωρών για περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων, κάνοντας ειδική αναφορά στον τομέα του εμπορίου, των επενδύσεων, της έρευνας και της ναυτιλίας.

Όπως γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός, επί τάπητος τέθηκαν ακόμη οι προοπτικές εφαρμογής της Συνθήκης της Λισαβώνας και το ζήτημα της διεύρυνσης, η κατάσταση στον Καύκασο, καθώς και για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια. Παράλλληλα, ενημέρωσε τον κ. Ρασμούνσεν για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και για τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό.

Συζητήθηκαν ακόμη θέματα μετανάστευσης και ασύλου, ενώ έμφαση δόθηκε

στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Καταλήγοντας ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως έγινε και συζήτηση για το πρόβλημα της οικονομικής ύφεσης στην Ευρώπη και τις προτεραιότητές για τη διασφάλιση της δυναμικής των οικονομιών μας και της ανακούφισης των πιο ευπαθών ομάδων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα