Πανελλαδική απεργία αποφασίζει η ΓΣΕΕ

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2008 09:34

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων για τις εξελίξεις σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στις ΔΕΚΟ (Ο.Α., ΟΣΕ κ.λπ.), το ασφαλιστικό, τα βαρέα και ανθυγιεινά, το φορολογικό και την κατάρτιση του Προϋπολογισμού η διοίκηση της ΓΣΕΕ, αύριο Δευτέρα, θα λάβει απόφαση για πανελλαδική απεργία.

Η διοίκηση της ΓΣΕΕ προσανατολίζεται στην κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 13 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα βάλουν «λουκέτο» στα καταστήματα και τις βιοτεχνίες, οι μικρομεσαίοι έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες διαμαρτυρόμενοι για τα νέα φορολογικά μέτρα.

Η διοίκηση της ΓΣΕΕ θα εξετάσει το ενδεχόμενο να υπάρξει συνέχιση των κινητοποιήσεων με χρονικό ορίζοντα την ημέρα ψήφισης του νέου προϋπολογισμού.

Στο πλευρά της ΓΣΕΕ αναμένεται να ταχθεί και η ΑΔΕΔΥ, δίνοντας στις κινητοποιήσεις το χαρακτήρα γενικών απεργιών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Τα συνδικάτα προβάλλουν τις διεκδικήσεις για ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, την αναθεώρηση της φορολογικής πολιτικής, ενίσχυση των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων και διορθωτικό ποσό στους δημόσιους υπαλλήλους, μέτρα ελέγχου των τιμών στην αγορά.

Παράλληλα προβάλλουν τα αιτήματα για το ασφαλιστικό και τη διεύρυνση της λίστας των ΒΑΕ, καθώς και τις θέσεις για απόκρουση της εκποίησης των ΔΕΚΟ και των δραστηριοτήτων του Δημοσίου (ΟΑ - ΟΣΕ - Λιμάνια, Αεροδρόμια κ.λπ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα