Ρουμανία: Προτιμούν την Ελλάδα οι τουρίστες

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008 09:19

Η Ελλάδα και η Τουρκία και σε μικρότερο βαθμό η Ιταλία και η Ισπανία αποτελούν ήδη τους παραδοσιακούς προορισμούς των πολιτών της Ρουμανίας που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Εργοδοτικών Ενώσεων στον Τουριστικό Κλάδο της χώρας.

Επίσης, αξιόλογος αριθμός τουριστών προτιμά τη Μάλτα, την Αίγυπτο και την Τυνησία για τις διακοπές του, ενώ η Βουλγαρία φαίνεται ανίκανη να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση της στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παρά την εκτεταμένη διαφημιστική εκστρατεία που διεξάγει, υποστηρίζει η Ένωση.

Πιο συγκεκριμένα, στο εννεάμηνο του 2008 η Βουλγαρία έχασε το 10% των επισκεπτών από τη Ρουμανία ενώ η Τουρκία κέρδισε αντίστοιχα 30% περισσότερους. Στην περίπτωση της Ελλάδας τα πράγματα είναι περισσότερο διαφοροποιημένα κατά τμήμα της τουριστικής κίνησης, καθώς στους τουρίστες υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου καταγράφεται αύξηση της τάξης του 20%, ενώ στον τομέα του ατομικού τουρισμού η σχετική αύξηση διαμορφώνεται στο 30%.

Μεταξύ των εγχώριων τουριστικών προορισμών οι δημοφιλέστεροι είναι οι ακτές της Μαύρης Θάλασσας (αύξηση του αριθμού των τουριστών κατά 5%), τα θέρετρα αγροτικού τουρισμού (+5%), τα θέρετρα ορεινού τουρισμού (+20) και το Δέλτα του Δούναβη (+25%).

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα