Ε.Κ.: Περιοριστικά μέτρα στο short selling

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008 10:24

Στο πνέυμα ξένων εποπτικών αρχών πρόκειται να κινηθεί άμεσα και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λαμβάνοντας μέτρα που αφορούν στο short selling, με στόχο την εξασφάλιση περιορισμού δράσης των κερδοσκόπων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ελληνική εποπτική αρχή δε θα προχωρήσει σε καθολική απαγόρευση των πωλήσεων short για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπως έχει ήδη συμβεί σε ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, αλλά και Ιρλανδία, αλλά προσανατολίζεται στην επαναφορά του flagging στη διαδικασία του short selling, το οποίο επί της ουσίας «φωτογραφίζει» εάν η συναλλαγή είναι short ή long.

Στις ΗΠΑ αποφασίστηκε απαγόρευση του short selling έως τη 2α Οκτωβρίου, ενώ στη Μ.Βρετανία η απαγόρευση θα ισχύσει έως το τέλος του έτους. Ηπιότερο το μέτρο της εγχώριας ΕΚ, που σε πρώτη τουλάχιστον φάση δε φαίνεται να σκέπτεται το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε επικείμενη συνεδρίαση του δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην οποία θα εγκριθούν και οι πρόσφατες αλλαγές του Κανονισμού Λειτουργίας του Χ.Α.

Ι. ΖΑΦΟΛΙΑ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD
  • ΓΔ



Σχολιασμένα