Γ. Αλογοσκούφης: Αναγκαία η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Έως τις 15/10 η υποβολή του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων στην Κομισιόν
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008 15:46
UPD:15:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ/STR

Την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων υπογράμμισε για άλλη μία φορά ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης μιλώντας σε εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ).

Ο κ. Αλογοσκούφης, αναφερόμενος στη διεθνή κρίση, επανέλαβε πως οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα «μας βοηθούν να έχουμε αυξημένες αντιστάσεις στη σημερινή δύσκολη συγκυρία», τόνισε όμως πως «δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε»:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Οφείλουμε, πρόσθεσε, μέσα από την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού μας προγράμματος να διαφυλάξουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα που με θυσίες επιτύχαμε τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Να διαμορφώσουμε συνθήκες διατήρησης της αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας. Να ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας που πλήττονται από τη διεθνή κρίση, προστατεύοντας την κοινωνική συνοχή».

Ο υπουργός Οικονομίας συμπλήρωσε πως στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτα την πολιτική της για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και την επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. Σε αυτή την προσπάθεια, όπως ανέφερε, δύο είναι οι μεγάλες προκλήσεις: η συγκράτηση των δημοσίων δαπανών, ιδιαίτερα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που, όπως ανέφερε, είναι η μεγάλη πηγή των ελλειμμάτων, καθώς και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και η περαιτέρω διεύρυνση της φορολογικής βάσης, στόχοι που, όπως είπε, προωθούνται με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Γ. Αλογοσκούφης: Προτιμάμε να είμαστε χρήσιμοι παρά προσωρινά αρεστοί

Γ. Αλογοσκούφης: Προτιμάμε να είμαστε χρήσιμοι παρά προσωρινά αρεστοί

Ο κ. Αλογοσκούφης γνωστοποίησε ακόμη πως η κατάρτιση του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων 2008-2010 βρίσκεται σε πορεία ολοκλήρωσης και στόχος είναι να υποβληθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στην Κομισιόν.

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: «Προτιμάμε, αντί να ξοδεύουμε εθνικό κεφάλαιο για να γίνουμε προσωρινά αρεστοί, να είμαστε και να παραμείνουμε χρήσιμοι για την κοινωνία και τους πολίτες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα