Alitalia: Διορία μέχρι την Πέμπτη

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008 17:45
UPD:17:54

Την άδεια λειτουργίας της κινδυνεύει να χάσει η αεροπορική εταιρεία Alitalia, αν ο ειδικός διαχειριστής της εταιρείας δεν μπορέσει να παρουσιάσει στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ιταλίας (ENAC) μια πειστική νέα λύση ή σχέδιο περιορισμού των δαπανών της μέχρι την Πέμπτη.

Μετά την απόσυρση της προσφοράς εκ μέρους της ιταλικής κοινοπραξίας CAI εξαιτίας της αντίδρασης των σωματείων των πιλότων και των πληρωμάτων καμπίνας, ο διαχειριστής -που έχει διοριστεί από την ιταλική κυβέρνηση- πραγματοποίησε σήμερα μια ύστατη απόπειρα για να προσελκύσει προσφορές, αν και οι προηγούμενες προσπάθειες για την εξεύρεση αγοραστή είχαν αποτύχει.

Ενδεικτική της δύσκολης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί ήταν η παραδοχή του εκπροσώπου Τύπου του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος σημείωσε πως «οι αγοραστές δεν δημιουργούν ουρές για την Alitalia».

Οι πτήσεις της Alitalia συνεχίστηκαν κανονικά σήμερα, όμως τα αεροσκάφη του ιταλικού αερομεταφορέα αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να «προσγειωθούν» οριστικά και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας να ενταχθούν σε διαδικασία εκκαθάρισης, αν δεν υπάρξει πρόταση, η οποία θα γίνει δεκτή και από τα σωματεία των εργαζομένων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα