Σε αναζήτηση νέων αποθεμάτων Morgan Stanley, Goldman Sachs

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008 09:17
UPD:09:20

Επιπλέον κεφάλαια πιθανόν να προσθέσουν οι δύο μεγαλύτεροι ανεξάρτητοι χρηματιστηριακοί οίκοι των ΗΠΑ, Morgan Stanley και Goldman Sachs, στα 81 δισ. δολάρια που κατάφεραν να εξασφαλίσουν μέσω συμφωνιών κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας.

Ειδικότερα, η Morgan Stanley ανακοίνωσε χθες συμφωνία για πώληση ποσοστού έως 20% στην κορυφαία τράπεζα της Ιαπωνίας Mitsubishi UFJ Financial Group, έναντι 8,4 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα κεφάλαιά της.

Από την άλλη πλευρά, η Goldman Sachs έχει προβλέψει ότι το νέο μοντέλο λειτουργίας της, ως τράπεζα συμμετοχών, θα της επιτρέψει να εξαγοράσει νέο ενεργητικό. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, η GS πιθανόν να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου για την απόκτηση παγίων, σε περίπτωση που εντοπίσει τις κατάλληλες ευκαιρίες.

Η διολίσθηση των χρηματιστηρίων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ημερών οδήγησε τη Lehman Brothers σε χρεοκοπία και την Merrill Lynch σε αναγκαστική εξαγορά από την Bank of America. Στο μεταξύ, η Washington Mutual, έθεσε εαυτόν προς πώληση τον περασμένο μήνα, με τουλάχιστον πέντε εταιρείες να μελετούν το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφοράς.

Αναλυτές εκτιμούν ότι κατά τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει έντονη δραστηριότητα όσον αφορά σε αυξήσεις κεφαλαίων και συγχωνεύσεις στον αμερικανικό χρηματοπιστωτικό τομέα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα