Μπερνάνκι, Πόλσον: «Απαιτείται άμεση δράση από το Κογκρέσο»

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008 15:38
UPD:16:12

Έκκληση για άμεση δράση, όσον αφορά στο σχέδιο για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, απηύθυναν ο πρόεδρος της Φέντεραλ Ριζέρβ Μπεν Μπερνάνκι και ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Χένρι Πόλσον, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, επικαλούμενα τις σημερινές καταθέσεις των δύο ανδρών ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας.

«Παρά τις προσπάθειες της Fed, του υπουργείου Οικονομικών και άλλων φορέων, οι διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές παραμένουν υπό εξαιρετική ένταση», αναφέρει ο Μπερνάνκι στην ομιλία του, επισημαίνοντας πως «απαιτείται επειγόντως ανάληψη δράσης από το Κογκρέσο, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση» και να αποτραπούν περαιτέρω σοβαρά προβλήματα για τις αγορές και την αμερικανική οικονομία.

Τόσο ο πρόεδρος της Fed όσο και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Χένρι Πόλσον ασκούν πιέσεις στο Κογκρέσο να εγκρίνει άμεσα το σχέδιο που έχουν προτείνει, ύψους 700 δισ. δολαρίων, για τη στήριξη των αμερικανικών τραπεζών. Το σχέδιο προβλέπει την μεταφορά των «τοξικών» στοιχείων ενεργητικού από τους ισολογισμούς των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

REUTERS

Ο Μπερνάνκι προειδοποιεί στην ομιλία του ότι σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η πρόταση από το Κογκρέσο, η αμερικανική οικονομία θα βρεθεί ενώπιον σοβαρής απειλής.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ προειδοποιεί, από την πλευρά του, τα μέλη του Κογκρέσου να μην καθυστερήσουν την έγκριση του σχεδίου, «μέσα από έναν διάλογο σχετικά με περιττές προσθήκες», εκτιμώντας ότι είναι απαραίτητη η άμεση εφαρμογή του. «Θα πρέπει να περάσουμε αυτό το νομοσχέδιο γρήγορα και με διαφάνεια», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα