Ενισχύονται οι τιμές του «μαύρου χρυσού»

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008 12:58
UPD:12:59

¶νοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, επηρεαζόμενες από τις προβλέψεις για σημαντική μείωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ, λόγω του τυφώνα «Αϊκ».

Οι ανωτέρω ανησυχίες φαίνονται να αντισταθμίζουν τον προβληματισμό που επικρατεί σχετικά με την εφαρμογή του σχεδίου της αμερικανικής κυβέρνησης για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Στις 12.19’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου ενισχυόταν κατά ένα δολάριο στα 107,61 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 103,80 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 72 σεντς.

«Θα μπορούσε να υπάρξει κάποια βελτίωση του κλίματος, ωστόσο υποψιάζομαι ότι οι επενδυτές ανησυχούν ιδιαίτερα εν όψει της ανακοίνωσης των στοιχείων της ΕΙΑ», επισημαίνει αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά δύο εκατ. βαρέλια, σημειώνοντας πτώση για πέμπτη κατά σειρά εβδομάδα. Τα αποθέματα βενζίνης εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά τέσσερα εκατ. βαρέλια και τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων κατά 1,5 εκατ. βαρέλια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα