Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ για τρίτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρείες με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής εν μέσω ανησυχιών ότι το σχέδιο στήριξης των τραπεζών στις ΗΠΑ δεν θα εγκριθεί σύντομα για να περιορίσει τη ζημιά στην παγκόσμια οικονομία.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε απώλειες 0,4% φθάνοντας στις 115,78 μονάδες στις 11:18 π.μ. στο Τόκυο περιορίζοντας τις απώλειες του 1,5% που σημείωνε νωρίτερα. Οκτώ από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη κινήθηκαν πτωτικά.

Ο δείκτης έχει υποχωρήσει φέτος 27% καθώς η κρίση στην αγορά κατοικιών των ΗΠΑ οδήγησε σε πιστωτικά κρίση, άφησε τις τράπεζες με χρέη πλέον των 520 δισ. δολ. και απείλησε με ύφεση την παγκόσμια οικονομία.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,9% καθώς τα 2/3 των μετοχών που τον αποτελούν έχασαν το δικαίωμα μερίσματος. Στην Κίνα ο CSI 300 Index αναρριχήθηκε 3,2% μετά την χαλάρωση των περιορισμών στη διαπραγμάτευση μετοχών στα δύο Χρηματιστήρια της χώρας.

Χθες ο S&P 500 Index υποχώρησε 0,2% καθώς ο πρόεδρος της Federal Reserve Ben S. Bernanke είπε ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν «σοβαρές απειλές» για τη σταθερότητα της οικονομίας.

Η ανάπτυξη των ιαπωνικών εξαγωγών συρρικνώθηκε τον Αύγουστο μετά τη μείωση της εξαγωγής αυτοκινήτων καθώς η επιδείνωση της οικονομίας μείωσε τη ζήτηση. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 0,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος μετά την άνοδό τους 8% τον Ιούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας της χώρας. Κατά μέσον όρο οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι οι ιαπωνικές εξαγωγές θα σημειώσουν αύξηση 2,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα