WSJ: Επαφές WaMu με εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου

Για πιθανή εξαγορά της τράπεζας
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008 11:29
UPD:11:31

Η Washington Mutual, η αμερικανική τράπεζα η οποία δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από την κατάρρευση της αγοράς των subprime, έχει προσεγγίσει μια σειρά από εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου σχετικά με μια πιθανή εξαγορά της, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, τις οποίες επικαλείται η WSJ, μεταξύ των εταιρειών αυτών φέρονται να είναι η Carlyle Group και η Blackstone Group. Η έκβαση των συνομιλιών παραμένει πάντως αμφίβολη και για το λόγο αυτό η WaMu εξακολουθεί να έχει επαφές με άλλα χρηματοοικονομικά ιδρύματα, όπως σημειώνει η εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι η ισπανική Banco Santander απέσυρε το ενδιαφέρον της για εξαγορά της αμερικανικής τράπεζας, ενώ το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει η Dominion Bank του Καναδά είναι «χλιαρό», σύμφωνα με τις πηγές της WSJ.

Στο μεταξύ, οι αμερικανικές τράπεζες Citigroup, JPMorgan Chase & Co. και Wells Fargo εμφανίζονται διστακτικές να απορροφήσουν τα δάνεια της WaMu, έχοντας ήδη ολοκληρώσει τον οικονομικό και νομικό έλεγχο της εταιρείας.

Η WaMu αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες της WSJ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα