Εν αναμονή της απόφασης των τελωνειακών

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008 18:00
UPD:19:08

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των τελωνειακών με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Αντώνη Μπέζα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας κ. Σακελλαρόπουλος δήλωσε ότι «ακούσαμε κάτι νεώτερο» και πως η απόφαση για συνέχιση η μη της απεργίας θα ληφθεί στο γενικό συμβούλιο.

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων: Ακούσαμε κάτι νεώτερο

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Σακελλαρόπουλου

«Ακούσαμε κάτι νεώτερο, θα γίνει γενικό συμβούλιο», δήλωσε ο κ. Σακελλαρόπουλος ύστερα από τη συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν τον ικανοποιεί αυτό το «νεώτερο», ο κ. Σακελλαρόπουλος απάντησε πως «δεν υπάρχει προσωπική θέση, είναι θέμα γενικού συμβουλίου».

Πριν από λίγο το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε πως ο κ. Μπεζάς κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαβεβαίωσε τους απεργούς πως από τις υπουργικές αποφάσεις που πρόκειται να εκδοθούν σχετικά με την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου θα προκύπτει σαφέστατα ότι δεν θα θίγονται τα επιδόματά τους.

Σημειώνεται ότι στις 18.30 θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών για να κηρυχθεί η απεργία των τελωνειακών παράνομη και καταχρηστική.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να σταθμιστούν τα νέα δεδομένα και να ληφθεί η απόφαση σχετικά με την απεργία.

«Δεν είναι δυνατόν ένας κλάδος καλοπληρωμένων δημόσιων υπαλλήλων να επιχειρεί να κρατήσει όμηρο την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία και ακούστε το λόγο: Επειδή θέλουν οι ίδιοι να διαχειρίζονται τον ειδικό λογαριασμό, την ώρα που οι ειδικοί λογαριασμοί καταργούνται από όλα τα υπουργεία», είχε δηλώσει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Παράλληλα μίλησε για νοοτροπία του παρελθόντος με τη οποία συγκρούεται και θα συνεχίσει αν συγκρούεται η κυβέρνηση και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έχουν αναφερθεί πολλές φορές στην απόφαση για κατάργηση των ειδικών λογαριασμών.

«Υπάρχει κυβέρνηση που κυβερνά και υπουργείο Οικονομίας που ρυθμίζει αυτά τα θέματα», τόνισε.

Ανακοίνωση των βενζινοπωλών

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος επισημαίνει ότι η συνέχιση της απεργίας των τελωνειακών έχει φέρει σε απελπισία τη συντριπτική πλειοψηφία των βενζινοπωλών και των καταναλωτών πελατών τους καθώς σήμερα Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου ελάχιστα πρατήρια διαθέτουν ακόμη καύσιμα με αποτέλεσμα να έχει ακινητοποιηθεί σημαντικός αριθμός αυτοκινήτων ενώ τα πρατήρια ασφυκτιούν οικονομικά γιατί τα λειτουργικά έξοδα τρέχουν ενώ τα έσοδα είναι μηδενικά.

Οι πρατηριούχοι τονίζουν ότι «δεν εισέρχονται στην ουσία της διαφοράς που προκάλεσε την απεργία αλλά σημειώνουν ότι σε μια περίοδο που η διεθνής κρίση είναι προ των πυλών και τα μέτρα που λαμβάνονται (φορολογικό, ασφαλιστικό κλπ) είναι επώδυνα, απαιτείται μεγαλύτερος κοινωνικός διάλογος ώστε να ελαχιστοποιούνται οι αιτίες κοινωνικών συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων. Επιβάλλεται η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της το κοινωνικό κόστος τέτοιων αντιπαραθέσεων και να ασκήσει την ανάλογη πολιτική διαλόγου».

Οι πρατηριούχοι αναφέρουν ότι τις μέρες αυτές σημειώνεται και μια αύξηση των τιμών διυλιστηρίων παρά το ότι δεν έχουν εκροή καυσίμων για την εγχώρια αγορά. «Θεωρούμε τουλάχιστον άτοπο να αυξάνουν τις τιμές σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό είναι και μια απάντηση στις κατά καιρούς συκοφαντίες περί "αισχροκέρδειας" από πλευράς πρατηριούχων σε βάρος των καταναλωτών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα