Ξεπούλησαν αμόλυβδη τα πρατήρια

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση απεργών και ΥΠΟΙΟ
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008 11:05

«Sold out» είναι από σήμερα η αμόλυβδη βενζίνη λόγω των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στα τελωνεία. Ήδη, χθες, το 70% με 80% των πρατηρίων υγρών καυσίμων δεν διέθεταν αμόλυβδη βενζίνη.

Ωστόσο, καλύτερη ήταν η εικόνα σχετικά με τα αποθέματα σε πετρέλαιο κίνησης, και ακόμη καλύτερη σχετικά με τα αποθέματα σε βενζίνη σούπερ, της οποίας η ζήτηση είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένη.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές, εκπρόσωποι των πρατηριούχων δήλωναν χθες ότι η αγορά συμπεριφέρεται φυσιολογικά και ότι σε ελάχιστες μόνο περιπτώσεις παρατηρούνται ανατιμήσεις που αποδίδονται στο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί με την τροφοδοσία των πρατηρίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα περισσότερα κλειστά πρατήρια εντοπίζονται στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, με την Αθήνα να αντιμετωπίζει τα σοβαρότερα προβλήματα. Στα λιγοστά πρατήρια της πρωτεύουσας που παρέμεναν χθες ανοικτά σχηματίζονταν τεράστιες ουρές από οχήματα.

Παράγοντες της πετρελαϊκής αγοράς επεσήμαναν από την πλευρά τους ότι αν η απεργία δεν λυθεί μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες, θα τεθεί γενικότερο ζήτημα με την τροφοδοσία της αγοράς, καθότι τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς προϊόντων καθημερινής ανάγκης δεν θα έχουν καύσιμα για να κινηθούν.

Πάντως, οι ίδιοι παράγοντες παρουσιάζονταν χθες αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των σημερινών διαπραγματεύσεων μεταξύ απεργών και υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Το κρίσιμο ραντεβού έχει κλειστεί για το μεσημέρι.

ΠΛΑ.ΤΣ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα