Lufthansa: Συνομιλίες με τα συνδικάτα της Alitalia

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008 13:53
EPA/STR

Με τα συνδικάτα της Alitalia συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Lufthansa, προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο απόκτησης ποσοστού στον προβληματικό αερομεταφορέα, τη στιγμή που η ιταλική κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες για μια συμφωνία διάσωσής του.

Οι ανταγωνίστριες Lufthansa και Air France – KLM επιδιώκουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην ελκυστική αγορά της Ιταλίας, μέσω μιας συμμαχίας με την Alitalia, μετά την απόφαση της κοινοπραξίας των Ιταλών επιχειρηματιών να επενδύσουν στον αερομεταφορέα. Όπως ανακοίνωσε η CAI, Compagnia Aerea Italiana (Ιταλική Αεροπορική Εταιρεία), η προσφορά της θα ισχύει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα χθεσινά δελτία ειδήσεων των μεγαλύτερων τηλεοπτικών καναλιών στην Ιταλία, ύστερα από αλλεπάλληλες συναντήσεις, οι διαπραγματεύσεις βγήκαν από το αδιέξοδο. Ο Τζάνι Λέττα, στενός συνεργάτης του Ιταλού πρωθυπουργού, κοινοποίησε ότι το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, η Cgil, δέχθηκε τελικά τη συμφωνία ιδιωτικοποίησης.

Η προτεινόμενη λύση περιλαμβάνει τη συμμετοχή στη νέα επιχείρηση, που θα «υιοθετήσει» την Αlitalia, και μιας ξένης αεροπορικής εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα