«Αμερικανικό μήνυμα προς τους επενδυτές»

Ικανοποίηση Μπους για τη συμφωνία στο Κογκρέσο
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008 09:32
UPD:09:33

Tην ικανοποίησή του για τη συμφωνία που επετεύχθη στο Κογκρέσο σχετικά με το σχέδιο σωτηρίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/29/1569709.htm http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/29/1569627.htm , εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους.

«Αυτό το σχέδιο νόμου προσφέρει το βοήθημα και την αναγκαία χρηματοδότηση για να προσφέρουμε στην προστασία της οικονομίας μας λόγω της μεγάλης ζημιάς στο συνόλου του συστήματος», αναφέρει ο κ. Μπους σε σχετική του ανακοίνωση.

Το σχέδιο που εξετάστηκε και πήρε την έγκριση του Κογκρέσου το απόγευμα της Κυριακής πρόκειται να υιοθετηθεί επισήμως σήμερα Δευτέρα από τα δύο Σώματα. Στην ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει λόγο για ισχυρό μήνυμα της θέλησης των ΗΠΑ προς όλες τις αγορές του κόσμου να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και υπογραμμίζει : «Χωρίς το σχέδιο σωτηρίας, το κόστος για την αμερικανική οικονομία θα ήταν καταστροφικό».

Το σχετικό σχέδιο νόμου αποτελεί «μήνυμα προς τους επενδυτές», εκτίμησε την Κυριακή ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Χένρι Πόλσον. «Η ταχεία δράση, η αποτελεσματικότητα και ο συντονισμός μεταξύ των δύο κομμάτων απέστειλε ένα μήνυμα στους επενδυτές, μεγάλους και μικρούς τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό ότι είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του δικού μας χρηματοπιστωτικού συστήματος και της οικονομίας μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Πόλσον.

«Οι Αμερικανοί –προσθέτει- αναγνωρίζουν τον πρωτεύοντα ρόλο που μας έχουν αναθέσει για να τους προστατεύσουμε, τις περιουσίες και την εργασία τους». «Εχω εμπιστοσύνη ότι ο νόμος αυτός θα μας δώσει την αναγκαία ευελιξία για να ξεφύγουν από το τέλμα οι τράπεζες και οι οικονομικές αγορές και θα επιτρέψει να αυξηθεί η ικανότητα των οικονομικών δομών, γεγονός που βοηθά στην δημιουργία θέσεων εργασίας», καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο, ο Τζορτζ Μπους θα προβεί σε ανακοινώσεις στις 14:35 ώρα Ελλάδας σχετικά με το σχέδιο οικονομικής σωτηρίας, ύψους 700 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα