Ευρωζώνη: Σε χαμηλά επταετίας το οικονομικό κλίμα Σεπτεμβρίου

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008 12:22
UPD:12:30

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν επτά ετών υποχώρησε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, ενώ οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό μειώθηκαν σημαντικά για δεύτερο κατά σειρά μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ε. Επιτροπή.

Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε στις 87,7 μονάδες από 88,5 μονάδες που ήταν τον Αύγουστο, ωστόσο, διαμορφώθηκε ελαφρώς υψηλότερα από τις 87,5 μονάδες που ανέμεναν οι αναλυτές.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο που καταγράφεται από το Νοέμβριο του 2001.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η έρευνα της Κομισιόν διεξήχθη τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, προτού δηλαδή επιδεινωθεί η κρίση στη Wall Street, με την χρεοκοπία της Lehman Brothers.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος παρέμεινε σταθερός στις -19 μονάδες, όπως αναμενόταν, ενώ ο δείκτης βιομηχανικού κλίματος υποχώρησε στις -12 από τις -9 μονάδες.

Σύμφωνα, πάντως, με την έρευνα της Κομισιόν, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό σημείωσαν μεγάλη πτώση στις 17 μονάδες από τις 22 μονάδες του Αυγούστου. Τον Ιούλιο βρίσκονταν στις 30 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα