Εικόνα κατάρρευσης

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008 00:01
UPD:09:13

Σε άτακτη φυγή από τις αγορές μετοχών τράπηκαν χθες οι επενδυτές, ερχόμενοι αντιμέτωποι με τα διογκούμενα προβλήματα του χρηματοοικονομικού τομέα, αλλά και τη σκληρή πραγματικότητα μίας παραπαίουσας παγκόσμιας οικονομίας.

Οι δείκτες βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή σε ελεύθερη πτώση, καθώς τα κρατικά «σωσίβια» προς μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες ήρθαν να «επισημοποιήσουν» την επέκταση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στη Γηραιά Ήπειρο. Το τελικό χτύπημα όμως έδωσε η είδηση για καταψήφιση του αμερικανικού σχεδίου διάσωσης του τραπεζικού τομέα από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στη Wall Street η είδηση ότι τα μέλη της Βουλής με ψήφους 228 και 205 υπέρ, απέρριψαν το νομοσχέδιο επέφερε εικόνα κατάρρευσης.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε στο σύνολό του ο χρηματοοικονομικός κλάδος, με τον επιμέρους τραπεζικό δείκτη στον S&P να υποχωρεί περισσότερο από 6%.

Οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωσαν «βουτιά» 6,98% και 9,14% αντιστοίχως.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε κατά 4,95% για να κλείσει στις 1.050,12 μονάδες, στο χαμηλότερο δηλαδή σημείο των τελευταίων 3,5 ετών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τις 21 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα