Καθησυχαστικές δηλώσεις Γ. Αλογοσκούφη

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008 10:36
UPD:11:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, για τις επιπτώσεις της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι σταθερό και ασφαλές. Στην Ελλάδα τόνισε, δεν έχουμε άμεσες επιπτώσεις δεν είναι εκτεθειμένες οι τράπεζες σε κινδύνους, ενώ χαρακτήρισε δυσμενή εξέλιξη την απόρριψη του αμερικανικού «σχεδίου διάσωσης».

ΕΕΤ: Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για τους καταθέτες

Διανύουμε μία διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση που έχει πλήξει πλέον και ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις υπόλοιπες όμως χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, δεν υπάρχει κρίση, αλλά αναστάτωση που είναι απόρροια των προβλημάτων που εμφανίζονται στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Τα παραπάνω δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών ΕΕΤ Χρήστος Γκόρτσος διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους καταθέτες των τραπεζών μας αναφορικά με τις καταθέσεις τους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γκόρτσος, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένει υγιές και σταθερό και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι συνεχίζουν να έχουν κερδοφορία και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους σύμφωνα και με τα δημοσιευμένα οικονομικά τους στοιχεία.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΕΤ αναφέρει ότι οι επιπτώσεις από την διεθνή κρίση είναι έμμεσες, δεν σχετίζονται με τη δομική σταθερότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και εστιάζονται στην άνοδο των επιτοκίων της διατραπεζικής αγοράς από την οποία οι τράπεζες αντλούν ρευστότητα και η οποία πλέον είναι πανευρωπαϊκή. Η άνοδος αυτή εκτείνεται στο ύψους της 1 - 1,5 ποσοστιαίας μονάδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα