MIG: Αύξηση - μαμούθ κατά 5 δισ. €

Εξετάζει επενδυτικές ευκαιρίες σε Ελλάδα και Ν.Α. Ευρώπη
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008 18:05
UPD:18:12

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Investment Group (MIG), προκειμένου η εταιρεία να εκμεταλλευθεί επενδυτικές ευκαιρίες στον τραπεζικό κλάδο στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Στη γενική συνέλευση που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις πρόθεση του διοικητικού συμβουλίου είναι να προτείνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 5.004.000.000 ευρώ με την έκδοση 834.000.000 νέων μετοχών με τιμή διάθεσης 6 ευρώ ανά μετοχή», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι νέες μετοχές θα διατεθούν με τη διαδικασία της ιδιωτικής τοποθέτησης σε στρατηγικούς ή και θεσμικούς 3468677005 επενδυτές κατά την κρίση του διοικητικού συμβουλίου.

Σχολιάζοντας την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της MIG ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε τα εξής: «Ζούμε σε μια περίοδο σημαντικών οικονομικών δυσλειτουργιών, προβλημάτων και αβεβαιότητας. Η περίοδος αυτή όμως αναδεικνύει ήδη σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που αναμένεται βραχυμεσοπρόθεσμα ν'αυξηθούν, τόσο σε αριθμό όσο και σε έκταση. Με την ήδη υπάρχουσα μεγάλη ρευστότητα μας αλλά και με την επιπλέον ρευστότητα από τη δρομολογηθείσα αύξηση κεφαλαίου σκοπεύουμε να εκμεταλλευτούμε πλήρως αυτές τις επενδυτικές ευκαιρίες με στόχο να μεγιστοποιήσουμε το όφελος των μετόχων μας.

»Στη νέα επενδυτική μας πολιτική σκοπεύουμε να δώσουμε προτεραιότητα στον τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα και στην νοτιοανατολική Ευρώπη όπου στις φιλικές συγκεντρώσεις που θα ακολουθήσουν μπορούμε να είμαστε ένας συνέταιρος επιλογής (partner of choice). Βασιζόμενοι στα πεπραγμένα μας (track record) μέχρι σήμερα, με την επιτυχή αξιοποίηση των δύο μεγάλων αυξήσεων κεφαλαίου που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε σημαντικές υπεραξίες προς όφελος των μετόχων μας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα