Υπεγράφη η σύμβαση για το νέο εκθεσιακό κέντρο της ΟΛΠ

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2008 12:37
UPD:12:38

Υπεγράφη χθες μεταξύ της ΟΛΠ και των εταιρειών Damco Energy, JP Αβαξ, Lamda Development, Reds, Rota και Κλέραχος Γ. Ρούτσης, ως μετόχων της Ανώνυμης Εταιρείας Αποκλειστικού Σκοπού (ΑΕΑΣ), η σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος κατασκευής, χρήσης και εκμετάλλευσης του νέου Εκθεσιακού Κέντρου της ΟΛΠ στη θέση Παλατάκι της λιμενικής ζώνης Πειραιά.

Το νέο εκθεσιακό κέντρο, συνολικής επένδυσης περίπου 90 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί εξ' ολοκλήρου από την ΑΕΑΣ, η οποία λαμβάνει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης του Εκθεσιακού κέντρου για 25 έτη έναντι υποχρέωσης καταβολής ανταλλάγματος ως κατ' έτος ποσοστού επί των εσόδων της στην ΟΛΠ, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το ετήσιο αντάλλαγμα για την ΟΛΠ δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ αναπροσαρμοζόμενο με Δ.Τ.Κ+1 ποσοστιαία μονάδα ετησίως και θα αρχίσει να καταβάλλεται με την έναρξη λειτουργίας του νέου εκθεσιακού κέντρου.

Με βάση τα ως άνω προκύπτει ότι το τελικό ποσόν που θα εισπράξει η ΟΛΠ ΑΕ κατά την περίοδο της παραχώρησης είναι 99 εκατ. ευρώ, η παρούσα αξία αυτού με συντελεστή προεξόφλησης 9% που προέβλεπε η σχετική διακήρυξη είναι 35 εκατ. ευρώ, ενώ στο τέλος της παραχώρησης το Εκθεσιακό Κέντρο θα περιέλθει στην ΟΛΠ ΑΕ, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

«Το μέγεθος και η εμπειρία των μετόχων της ΑΕΑΣ καθώς και η πλεονεκτική θέση κατασκευής του νέου εκθεσιακού κέντρου εγγυώνται και μια αμοιβαία επωφελή επιχειρηματική σχέση και την απόλυτη επιτυχία της πρώτης σημαντικής παραχώρησης στο λιμάνι του Πειραιά», επισημαίνει η ΟΛΠ ΑΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΒΑΞ
  • ΚΑΜΠ
  • ΛΑΜΔΑ
  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα