«Πολιτική δέσμευση» η εγγύηση των καταθέσεων

Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2008 16:18

H κυβέρνηση ξεκαθάρισε σήμερα ότι η εγγύηση του συνόλου των τραπεζικών καταθέσεων είναι «πολιτική δέσμευση» και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για αλλαγή της νομοθεσίας, το οποίο απαιτεί χρηματοδότηση, δήλωσε στο Reuters ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε μια προσπάθεια να διαλυθεί η σύγχυση που προκάλεσαν δηλώσεις άλλου στελέχους του υπουργείου Οικονομίας την Πέμπτη ότι η Ελλάδα θα εγγυηθεί το σύνολο των τραπεζικών καταθέσεων, ανεξαρτήτως ποσού, κίνηση που θα απαιτούσε νομοθετική ρύθμιση.

«Η εγγύηση του συνόλου των καταθέσεων στις τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι πράγματι μια πολιτική δέσμευση. Ωστόσο, στην παρούσα φάση δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, καθώς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένει ασφαλές και αξιόπιστο», δήλωσε στο Reuters το στέλεχος του υπουργείου, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί από την Ελλάδα για κανένα σχέδιο εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων στη χώρα και ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της χώρας.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα