Πώληση επιχειρηματικών μονάδων σχεδιάζει η AIG

Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2008 16:17
UPD:16:53

A- A A+

Ο ασφαλιστικός όμιλος American International Group Inc. ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να εκποιήσει ορισμένες από τις επιχειρηματικές μονάδες του για την αποπληρωμή υπέρογκου κρατικού δανείου, ενώ θα διατηρήσει τους τομείς ασφαλειών ακινήτων και ατυχημάτων και γενικών ασφαλειών στο εξωτερικό.

Η AIG, ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους παγκοσμίως, ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να διατηρήσει τα ποσοστά του στις επιχειρήσεις ασφαλειών ζωής στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με αναλυτές, μία από τις μονάδες που είναι πιθανό να πωληθεί είναι η International Lease Finance Corp., η οποία εκμισθώνει περισσότερα από 900 αεροσκάφη, με την αξία του ενεργητικού της υπερβαίνει τα 44 δισ. δολάρια στο τέλος του δευτέρου τριμήνου.

Η AIG, η οποία βρισκόταν στο χείλος της κατάρρευσης τον προηγούμενο μήνα, δέχθηκε τη «σωτηρία» ενίσχυση της κυβέρνησης, η οποία της χορήγησε διετές δάνειο 85 δισ. δολαρίων για να γλιτώσει από την πτώχευση σε μια από τις πιο ταραχώδεις στιγμές της συνεχιζόμενης κρίσης στην πιστωτική αγορά, η οποία οδήγησε την Brothers Holdings Inc. σε καθεστώς προστασίας λόγω πτώχευσης και τη Merrill Lynch & Co. στην πώλησή της στην America Corp.

Ως εξασφάλιση για το δάνειο, η κυβέρνηση έλαβε δικαιώματα μελλοντικής επαναγοράς του 79,9% της AIG.

Η πώληση ορισμένων τομέων της επιχειρηματικής της δραστηριότητας θα χρησιμεύσει στην αποπληρωμή εκκρεμούς κρατικού δανείου το οποίο εκταμιεύτηκε από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (Federal Reserve Bank of New York). Τα επιπλέον κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της εταιρείας.

Προτεινόμενα για εσάς