Μέρκελ: Κάθε χώρα να αναλαμβάνει τις ευθύνες της

Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2008 23:11

Κάθε χώρα οφείλει "να αναλαμβάνει τις ευθύνες της σε εθνικό επίπεδο" απέναντι στην κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά χωρίς να προσβάλλει τα συμφέροντα των άλλων ευρωπαϊκών κρατών, δήλωσε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος ¶γκελα Μέρκελ, μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής των τεσσάρων μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων-μελών της Ομάδας των Οκτώ (G8) στο Παρίσι.

"Κάθε χώρα οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της σε εθνικό επίπεδο", δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι ηγέτες των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών-μελών της G8.

Ωστόσο η Μέρκελ έκρινε ότι τα σχέδια διάσωσης που αποφασίζονται σε κάθε χώρα θα πρέπει να σέβονται τους έντιμους κανόνες ανταγωνισμού ανάμεσα στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Ιδιαίτερα, δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένη από την πρωτοβουλία της ιρλανδικής κυβέρνησης να δώσει εγγυήσεις σε ορισμένες μεγάλες ιρλανδικές τράπεζες.

"Ζητήσαμε ήδη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επιζητήσει μια συζήτηση με την Ιρλανδία. Είναι σημαντικό να δρούμε με ισορροπημένο τρόπο και να μην προκαλούμε ζημιές σε άλλες χώρες, χρειάζονται βήματα που σέβονται τον ανταγωνισμό", κατέληξε.

AΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα