Γερμανία - Δεν αποκλείεται αύξηση της ενίσχυσης για την Hypo

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2008 09:35
UPD:11:26

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Πέερ Στάινμπρουκ, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να αποκλείσει μία αύξηση της εγγύησης του Βερολίνου για την τράπεζα Hypo Real Estate http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/06/1572740.htm .

Μέχρι σήμερα η γερμανική κυβέρνηση είχε αρνηθεί να αυξήσει το αρχικό ποσό εγγύησης που συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο είναι πιθανόν ότι τελικά θα αναγκασθεί να το πράξει, ώστε να αποφευχθεί μια αλυσιδωτή αντίδραση, εξήγησε ο Πεερ Στάινμπρουκ, επαναλαμβάνοντας ότι η Hypo Real Estate είναι τόσο στενά συνδεδεμένο με το γερμανικό τραπεζικό σύστημα που η πτώση του θα έφερνε γενικευμένη κατάρρευση.

«Αδιανόητη η συνεργασία με τη σημερινή διεύθυνση της Ηypo»

Επιπρόσθετα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε αδιανόητο να συνεχίσει να συνεργάζεται με την σημερινή διεύθυνση της Hypo Real Estate, ενώνοντας τη φωνή του με πολλές προσωπικότητες από όλο το γερμανικό πολιτικό φάσμα, που ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου της τράπεζας Γκέορκ Φούνκε.

«Οποιος αναφέρει πρόβλημα ρευστότητας ύψους 35 δισεκατομμύρια ευρώ, όταν πρόκειται για 50 δισεκατομμύρια, δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής», δήλωσε ο Οτο Μπέρνχαρντ, αρμόδιος οικονομικών θεμάτων της κοινοβουλευτικής ομάδας του συντηρητικού μπλοκ.

Από την πλευρά της, η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ δήλωσε χθες ότι «εκείνοι που διαχειρίσθηκαν το τραπεζικό τους ίδρυμα με ανεύθυνο τρόπο πρέπει να λογοδοτήσουν».

Ο ίδιος ο Γκέορκ Φούνκε εξέδωσε σήμερα το πρωί ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη όλων των πλευρών...Η εξευρεθείσα λύση εγγυάται τη σταθερότητα του ομίλου Hypo Real Estate, που διαθέτει επαρκή ρευστότητα και θα είναι σε θέση να συνεχίσει τη λειτουργία της , ενώ συνεχίζεται η οικονομική κρίση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα