Αποζημιώσεις 60 δισ. δολ. διεκδικεί η Citigroup από Wachovia - Well Fargo

Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2008 21:18

Αποζημιώσεις ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ανταγωνιστικές Well Fargo και Wachovia θα ζητήσει ο αμερικανικός τραπεζικός όμιλος Citigroup «επειδή αθέτησαν συμβατική υποχρέωση» και «με τρόπο δόλιο αναμίχθηκαν σε υπόθεσή της» -την επιδίωξή της να εξαγοράσει την Wachovia.

«Πριν από επτά ημέρες (...) η Citigroup αποδέχθηκε το κυβερνητικό αίτημα να συνδραμει να διασωθεί η Wachovia κι ενώ η Wells Fargo τροποποιούσε από την πλευρά της τη δική της πορεία» τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Citigroup.

Προσθέτει ακόμη πως «πρόκειται για συμφωνία (εξαγορά της Wachovia) που μπορούσε να υπογραφεί την 3η Οκτωβρίου, αλλα η αθέμιτη συμπεριφορά τόσο της Wachovia όσο και της Wells Fargo την υπονόμευσαν μέσω πράξεων-παραλείψεων Διευθυντών και συμβούλων τους».

Σχετική προσφυγή κατατέθηκε σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας της Νέας Υόρκης από τους δικηγόρους της Citigroup.

Υπενθυμίζεται ότι, τελικά, προ ημερών όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Wachovia εξαγοράστηκαν από την Wells Fargo.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι να οριστικοποιηθεί αυτή η πράξη, το αμερικανικό δημόσιο είχε κάνει έκκληση στην Citigroup να διασώσει τουλάχιστον τις τραπεζικές δραστηριότητες της Wachovia. «Εμείς δεν είχαμε ανάγκη κάτι τέτοιο, προσφερόμαστε όμως να το πράξουμε για την ασφάλεια του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος» υπογραμμίζεται από τη Citigroup.

Σημειώνεται επίσης ότι από τα 60 δισ. δολ, τα 40 δισ. δολ. η Citigroup θα τα διεκδικήσει ειδικά από την Wells Fargo, ενώ τα υπόλοιπα 20 τόσο από διευθυντικά στελέχη όσο και συμβούλους αμφοτέρων των αντιδίκων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα