ΕΚΤ: Εγγυάται πως θα εξασφαλίσει τη ρευστότητα στις τράπεζες

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 00:12
UPD:00:18

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Ευρωπαϊκή (ΕΚΤ) θα συνεχίσει να συνεισφέρει «για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο» στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, ώστε να βοηθήσει όλα τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα που βρίσκονται στη δίνη της τρέχουσας κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός της Ζαν-Κλοντ Τρισέ.


«Εμείς θα συνεχίσουμε να εισφέρουμε στην τραπεζική αγορά όλο το ρευστό που έχει ανάγκη» και αυτό θα γίνει «για όσον καιρό θα είναι αναγκαίο», τόνισε ο Τρισέ στη συνέντευξη Τύπου μετά την σύνοδο των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τόνισε πως οι χώρες της ζώνης του ευρώ είναι αποφασισμένες να μην αφήσουν καμμία χρηματοοικονομική επιχείρηση να κυρήξει πτώχευση, ώστε νΆ αποφευχθεί με τον τρόπον αυτό μία γενικευμένη κρίση.

«Συμφωνήσαμε όλοι μεταξύ μας» πως θα εξασφαλίσουμε ότι «κανένα χρηματοοικονομικό ίδρυμα συστημικού χαρακτήρα [δηλ. του οποίου η σημασία έχει αντίκτυπο στο σύστημα του οικονομικού συστήματος] δεν πρόκειται να κηρύξει πτώχευση. Όλοι μας δεσμευθήκαμε στο δρόμο της διάσωσης των τραπεζών και των ασφαλειών», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα