Στο τιμόνι της Dexia ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Ζαν-Λικ Ντεάν

Διευθύνων σύμβουλος ο Πιέρ Μαριανί
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 07:05
UPD:09:11

Την προεδρία της γαλλο-βελγικής τράπεζας Dexia θα αναλάβει ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Ζαν-Λικ Ντεάν, ενώ ο Γάλλος Πιέρ Μαριανί, στέλεχος της BNP Paribas, θα αναλάβει καθήκοντας διευθύνοντος συμβούλου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική κυβέρνηση.

Οι Ντεάν και Μαριανί θα αντικαταστήσουν τους Πιερ Ρισάρ και Αξελ Μίλερ, οι οποίοι παραιτήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Την ανακοίνωση για τον διορισμό τους έκαναν ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Ιβ Λετέρμ, και ο υπουργός Οικονομικών, Ντιντιέ Ρέιντερς, μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, η συνεδρίαση του οποίου διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο Belga, ο Λετέρμ σημείωσε ότι η γαλλική και η βελγική κυβέρνηση κατέληξαν σε συμφωνία για τους διορισμούς αυτούς. Ο Ντεάν είναι «υπερήφανος και ικανοποιημένος» για τη νέα του θέση, πρόσθεσε.

Ο Φλαμανδός χριστιανοδημοκράτης Ζαν-Λικ Ντεάν, 68 ετών, ήταν πρωθυπουργός του Βελγίου τις περιόδους 1992-95 και 1995-99, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σύνταξη του ευρωπαϊκού συντάγματος, το οποίο όμως απορρίφθηκε με δημοψήφισμα και αντικαταστάθηκε από τη συνθήκη της Λισαβόνας.

Ο 52χρονος Μαριανί διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του νυν προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, όταν αυτός ήταν υπουργός Οικονομικών, στις αρχές του 1990.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα