BofA: Προς πώληση μετοχών αξίας 10 δισ. δολ.

Μειώνει το μέρισμα κατά το ήμισυ
Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 09:41
UPD:09:43

Σε κινήσεις «θωράκισης» έναντι της διεθνούς κρίσης αποφάσισε να προχωρήσει η Bank of America, η αμερικανική τράπεζα που εξαγοράζει τη Merrill Lynch. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το μέρισμά της κατά το ήμισυ και θα προβεί σε πώληση κοινών μετοχών με σκοπό να αντλήσει τουλάχιστον 10 δισ. δολάρια.

Σε χθεσινό ανακοινωθέν της, η BofA αναφέρει ότι μέρισμά της θα μειωθεί σε 32 σεντς ανά μετοχή. Όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλός της Κένεθ Λιούις, η αμερικανική οικονομία επιβραδύνθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων 45 ημερών, με τις προοπτικές άμεσης βελτίωσης να είναι ελάχιστες.

«Η ύφεση θα είναι ελαφρώς βαθύτερη απ’ ό,τι πιστεύαμε. Θα πάρει περισσότερο χρόνο και περισσότερο πόνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λιούις.

Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, δύο εβδομάδες νωρίτερα απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί. Τα κέρδη της υποχώρησαν κατά 68% στα 1,18 δισ. δολάρια ή 15 σεντς ανά μετοχή. Οι αναλυτές τα ανέμεναν στα 61 σεντς ανά μετοχή, κατά μέσο όρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα