Στην αγορά εμπορικών ομολόγων στρέφεται η Fed

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2008 16:49

Η Federal Reserve, σύμφωνα με ανακοίνωσή της την Τρίτη, σκοπεύει να προβεί στην αγορά εμπορικών ομολόγων σε μια προσπάθεια να τονώσει τη συγκεκριμένη αγορά που δέχθηκε σοβαρό πλήγμα τις προηγούμενες εβδομάδες.

Με μια ακόμη απροσδόκητη κίνηση, η Fed ανακοίνωσε τη σύσταση οχήματος ειδικού σκοπού για την αγορά 3μηνων μη εξασφαλισμένων ή εξασφαλισμένων με στοιχεία ενεργητικού εμπορικών ομολόγων. Ο δανεισμός στην αγορά εμπορικών ομολόγων έχει συρρικνωθεί τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας της αναστάτωσης στις χρηματοοικονομικές αγορές των ΗΠΑ.

Η Fed δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μπους κρίνει την κίνηση αυτή αναγκαία και θα προβεί σε ειδική κατάθεση στην κεντρική τράπεζα για την υποστήριξη της εν λόγω διευκόλυνσης.

«Προκειμένου να περιορίσει σημαντικά τον κίνδυνο αθέτησης των υποχρεώσεων επιλέξιμων εκδοτών προς τους επενδυτές, η διευκόλυνση προβλέπει την ανανέωση των εμπορικών ομολόγων που ωριμάζουν ενθαρρύνοντας έτσι τους επενδυτές να στραφούν και πάλι σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό από την αγορά εμπορικών ομολόγων».

Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα δεν προχώρησε σε εκτίμηση του ποσού που θα εξαγοραστεί με τη μορφή εμπορικών ομολόγων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα